Stuv Färgväxande grön, blad

439,00Kr

STUV! 2,15 m. Säljes endast hela stycket.  Ordinarie pris 645:-. Vacker jaquardväv i färgväxande bomull. Båda sidor går att använda. Löven är ca 4 cm från stjälk till spets. Felfri!100% ekologisk bomull
Bredd: 160 cm
Vikt:  ca 240 g/m2
OFÄRGAD BOMULL MED FÄRG
Den färgväxande bomullen är inte färgad utan växer i brunt och grönt. Det är naturliga färgpigment samt mineralhalter i jorden som avgör hur stark färgen blir i växten. Den har odlats i latinamerikanska länder i tusentals år. Numera odlas den på olika håll i världen. Man har även genom urval av fröer fått fram andra färger men de är än så länge ovanliga och svåra att hitta i form av tyger.
Vid tvätt utvecklas bomullens naturliga färg, vilket innebär att färgerna intensifieras och blir mörkare. Fibern påverkas av tvättvattnets pH; ju högre pH desto mörkare färg. De första tvättarna är viktiga. Tvättmedlet bör vara väl upplöst innan plagget läggs i och vattenmängden bör vara riklig, detta för att undvika fläckar. Använd gärna flytande tvättmedel. Undvik att tvätta den färgväxande bomullens med blekmedel och lägg inte produkterna i solljus, de är känsliga för ljusexponering. Viss färgförändring ( blekning) sker över tid.


Copyright © 2021 Sonjas Textilateljé - Detalj. Powered by Zen Cart