Sonjas Textilateljé

Sonjas Textilateljé startade 1981
Ägare: Sonja Schindler (Se nedan)
Företagsform: Enskild Firma
Organisationsnummer : 560810-0227
Plusgiro: 508516-2
F-skattebevis finns
Adress: Revyvägen 5, 14243, Skogås
Endast webförsäljning men möjlighet att hämta beställda varor finns efter överenskommelse

Telefon: 070-572 2790
måndag - torsdag 09:30 - 17:00

WEB-adress: detalj.sonjas-textilatelje.se

E-Post: Skicka ett mail till:  detalj@sonjas-textilatelje

Mer om SonjaSonja:
År 1979 var jag klar med min utbildning till tapetserare (möbelstoppning samt omklädsel). Efter några lärlingsår startade jag eget 1981. Sedan dess har jag även arbetat med klassiska gardinuppsättningar, konstruktion/tillskärning/uppsättning, ridåsömnad till biografer och teatrar,teaterdekor på Kungliga Operan och Oscarsteatern mfl. Jag har gått kurser i mönsterkonstruktion och klädsömnad på Tillskärarakademin.
Eftersom jag sedan tidig ungdom varit intresserad av färg, form och design så har det blivit sömnad av åtskilliga klädesplagg i egna modeller. Under några har jag också sytt upp kollektioner åt andra designers.
År 1997 till 2005 arbetade jag deltid hos Simbra Siden i Järna och i butiken i Stockholm. Det har hunnit bli åtskilliga kilometer tyg som har "vandrat" genom mina händer!
Vid hanteringen av dessa konventionella tyger har jag ofta upplevt obehag av olika slag, tex. klåda på händer, klåda i ansikte och ögon, rinnande näsa, skarp lukt och smak av kemikalier i munnen.
År 2003 öppnades möjligheten för mig att börja arbeta med försäljning av ekologiska textilier och kläder till privatpersoner via webshop och sedan 2008 har jag också grossistförsäljning till branschanknutna företag via grossist.sonjas-textilatelje.se

Vilken otrolig skillnad att hantera dessa tyger och att veta att de som odlar råvaran och de som arbetar med textilberedning och sömnad slipper tonvis med kemikalier som försämrar deras hälsa och miljö!

Copyright © 2024 Sonjas Textilateljé - Detalj. Powered by Zen Cart